Lovecký výcvik s mamčou

06.08.2011 09:22

Včera večer jsme se vrátily z Prahy, navštívily jsme mamku Arinku a Zuzku. Tentokrát to bylo hlavně kvůli loveckému výcviku. Do Prahy jsme vyjely brzy ráno s taškou bažantíků:)! Počasí bylo úmorné, hrozné dusno, které se na promoklé louce ještě stupňovalo a ubíralo síly jak psům tak paničkám. Nicméně nakonec to byl den více než vydařený:)!

Rituška už byla malinko napřed z domova, Arinka se s bažantem teprve musela seznámit, doteď trénovala jen s kachnou. Ritě patřilo prvních pár dohledávek, Arinka všechno pozorovala z odložení. Když přišla řada konečně i na ní, Rita jí to pokazila, protože se nevydržela jen dívat a chtěla nosit taky. Byla z dlouhého odložení celá nesvá. Byl to její první opravdový trénink s jiným psíkem a moc se jí nelíbilo, když jsme se jí nevěnovaly. O to víc se pak předváděla a pracovala moc pěkně. Arinka se nedala zahambit a po počátečním váhání si počínala jako opravdový profík. Holky se hecovaly a měly radost, když na ně přišla řada s přinášením. Dopoledne bylo takové nesmělé, neobešlo se bez povzbuzování a velkého chválení, ale odpoledne nastal zlom a holky se neuvěřitelně roznosily - vedro nevedro. Braly bažanty s citem (jak se na retrívry sluší), měly radost z práce a tak to má být. Střídaly jsme se se Zuzkou u foťáku a občas vyšly opravdu zdařené fotografie.

Rituška minulý týden poprvé pracovala i na barvě a dopadlo to lépe než jsem čekala. Přesto, že to byla jen krátká cca 100 metrová stopa šla s nosem u země a nenechala se ničím rozptýlit. Dělá mi radost.

Za 14 dní tu budeme mít Arinku na hlídání a tak se těšíme nejen na naší první zahraniční výstavku, ale také na týden s flatíky:)! Holky si skvěle rozumí, takže by neměl být nejmenší problém.

 

Malá ochutnávka:)

Rita - 15 měsíců při práci

Rita 15 měsíců

 

Mamka Arwen z Čertova doupěte - 4 roky při práci