Veterina, koupací sezóna je v plném proudu!

20.04.2011 09:58

K neodkladné návštěvě veterináře nás dohnalo Ritino "sáňkování" po zadku, které se odehrávalo každé ráno na tom nejhrubším štěrku, takže měla úplně sedřené chlupy. Moje podezření na ucpané anální žlázky se nepotvrdilo, paní doktorka je pročistila opravdu pečlivě nicméně ucpané nebyly a ani v nich nebylo velké množství sekretu. Takže padlo podezření na škrkavky (zřejmě z kočičího trusu co někde venku "ulovila"), dostali jsme odčervení. Spolupráce se psem, který si nechá tři prášky nasypat do krku, polkne a je to, je oproti bránící se, dávicí kočce k nezaplacení:)!

Musela jsem pochválit přestavbu celé čekárny u veta, z celkem neutěšeného prostoru se stala útulná místnůstka, všechno bílé a čisté, na stěnách kachličky, křesla, nové plakáty... a váha! Toho jsem musela využít, protože Ritu už neunesu:)! Po menším přemlouvání na ní vlezla a navážily jsme 26,4 kila. Paní veterinářka podotkla, že bychom to kilečko mohly vyběhat, abychom nezatěžovaly Ritě páteř, že 25 je taková ideální váha. Babička má od ní zakázáno cpát jí piškotama, ale spíš jí odměňovat granulkami z krmné dávky... Nakonec jsme si odnesly i spot-on Frontline na klíšťata a blešky a doporučení přejít na granule pro dospělé, aby Rita ze štěnících už zbytečně nenavyšovala váhu. No...takže sumasumárum jsme tlusté, začervené, s odřeným zadkem, ale z výletu spokojené:)! Musíme se dát trochu dohromady před výstavou...

Než jsme jely domů, obešly jsme unhošťský rybník Bulhar a Rita nevynechala příležitost si zaplavat. Rybník je chovný, z jedné strany bažina s rákosím, voda zrovna nevoní, ale jak ten pes vidí vodu nevidí a neslyší. Koupe se teď skoro každý den. Výlety jsou spolu s rostoucími teplotami plánovány vždycky někam k vodě, podél řeky nebo aspoň potoka. Rita má krásnou jemnou a lesklou srst, ale na sluníčku už nám trošku šisuje, nejpatrnější  je to na čenichu. Takže to budeme do výstav maličko omezovat - to namáčení.

Květnových výstav se zúčastníme všech, tak jak jsme plánovaly. Přihlášky jsou odeslány a teď už jen čekáme na vstupní listy. Zároveň jsem doplnila další možné výstavy, kam bychom rády jely. Na stříhání jedeme k Barče tuhle neděli.

Náš malý bratránek Jiříček roste jako z vody a už se dostal do kontaktu s Ritou. Samozřejmě pod naším dohledem. Je úžasné to sledovat. Rita je z dětí nadšená. Jakoby cítila, že je to ještě mládě a tak nevyváděla a byla opatrná:)! Takže Jirka už je pokřtěný, má věčně olízané nožičky a Ritinu hlavu neustále v kočáru:))!

Rita dospívá... Pár dní a bude to rok co se narodila, na náš společný rok budeme muset ještě 2 měsíce počkat. Zvýšila si sebevědomí několika "zahnanými" chodci za plotem, kteří samozřejmě nijak nereagují jen prostě jdou dál, ale Rita má zřejmě dobrý pocit a tak jí to motivuje k dalšímu hlídání:)! Zatím spíš štěká na neznámé zvuky za plotem nebo když se jí "někdo nezdá" - soused za domem s motykou a podobně:)! Pomalu se dostáváme k pubertě (v přepočtu na lidský věk je jí tak kolem 15ti let), občas neslyšíme a nebo slyšíme jen to co se nám zrovna hodí. No snad se to časem srovná:)! Do kufru auta už skáče jako zkušený cestovatel. V letních měsících se chystáme na první zdravotní testy - dědičné choroby očí. Doufejme, že budou negativí a Rita bude po rodičích 100% zdravá.

Jak si můžete přečíst v běžícím textu nad novinkami, taťka Woodie má 5 let a tak mu přejeme všechno nejlepší:)!! Blízanec letí do Německa k Woodieho nové rodině!


Woodieho portrét - 5 let